• Interact BG

Безплатно обучение по VR за учители по география

Кризата с Covid-19, която принуди образователните институции да преминат към онлайн форми на обучение, направи въпроса за дигиталните компетенции на учителите по-важен от всякога. В отговор на неочакваното предизвикателство Фондация „Интерактивна България“ и Географ БГ – асоцииран партньор по проекта #ShareEurope – организираха безплатно обучение за работа във виртуална среда, насочено към учители по география.


За учителите, които се включиха, обучението беше шанс да получат подробна информация за иновативните възможности, които дава виртуалната реалност в процеса на преподаване, както и да надградият знанията и уменията си в тази актуална педагогическа област.


Същевременно учителите дадоха ценна обратна връзка на партньорите по проекта по отношение на възможностите на платформата и предстоящите ѝ подобрения.


В резултат на обучението за три месеца бяха създадени над 100 нови, безплатни отворени онлайн образователни ресурси, достъпни в обучителната платформа IEDU360° на адрес http://iedu360.eu/.

КОНТАКТИ

ж.к. "Изток"

ул. "Николай Островски" №5

София, България

Тел: +359 888 904967

Тел: +359 885 778846

ibfprojectbg@gmail.com

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

logoin.png