• Начало
  • Новини
  • „Сподели България“ в студиото на еМисия България по BiT

„Сподели България“ в студиото на еМисия България по BiT

Ентусиастите, обединени в интерактивния проект „Сподели България“, подготвят национална база данни с висококачествено визуално съдържание за свободно споделяне, чрез което ще бъдат представяни културно-историческите и природни съкровища на страната ни в интерактивна среда.

Проектът позволява да се направи интерактивна обиколка на България с тур от панорами в 360°. За разлика от видеоформатите, в такъв интерактивен 360° панорамен тур потребителят се вкарва в близка до реалността среда и му се дава възможност той да взаимодейства пряко с нея – вместо да бъде консуматор на това, което му се спуска. Това позволява потребителят да „изживее“ атмосферата на мястото и го ангажира във волеви и емоционален план. Което от своя страна придава добавена стойност за гражданите, бизнеса, туризма и като цяло – за положителната репутация на съкровищата в България пред целия свят.

В студиото на еМисия България гостуват Иван Велков, председател на Фондация Интерактивна България и Георги Палпурин, който е ангажиран на техническо и концептуално ниво с проекта „Сподели България“.